Etusivu  ›  Meka Pro Oy  ›  Historia

Historia

Yhtiömme juuret ovat 1950 luvulta. Perheyritys perustettiin vuonna 1953.

Kaapelihyllyjen valmistus aloitettiin vuonna 1978 Pulkkilassa Pohjois-Pohjanmaalla. Ensimmäiset valmistettavat tuotteet olivat tikashyllyt ja niiden asennusosat. Materiaalina käytettiin alusta alkaen terästä, jonka lujuus sallii suuret kaapelikuormat. Valmistuksen jälkeen kuumasinkityillä tuotteilla saavutettiin luja ja kestävä rakenne lähes kaikissa käyttöolosuhteissa.

1980-luvulla yrityksestä kehittyi monialainen yritys. Vuonna 1990 useiden toimialojen perheyrityksessä toimintaa haluttiin selkeyttää. Yrityksen päätoimialaksi valittiin metallituotteiden valmistus. Näin syntynyt Mekajohtotiet Oy keskittyi pelkästään johtoteiden tuotekehitykseen, valmistukseen ja niiden myyntiin.

Innovatiivinen tuotekehitys, mittatarkkuus, tuotteiden laadun parantaminen sekä tuotannon kehittäminen olivat yrityksen resursseille mittava haaste 1990-luvun markkinatilanteessa. Tuotekehityksen tuloksena uusittiin kaikki kaapelitiejärjestelmät asennusosineen. Lisähaastetta toi myös se, että tuotannon vaatimia laitteita oli suunniteltava itse. Tuotevalikoima laajeni lyhyessä ajassa käsittämään valaisinkiskot, levyhyllyt ja johtokanavat. Myöhemmässä vaiheessa kehitettiin erittäin vaativiin olosuhteisiin soveltuvat ruostumattomat, haponkestävät ja maalatut tikashyllyjärjestelmät.

1990-luvun alussa toimintojen ja tuotannon kasvaessa Pulkkilan tehdas kävi pieneksi. Uudet toimitilat löytyivät Oulusta vuonna 1993. Uusien toimitilojen myötä yrityksen toimintaedellytykset paranivat huomattavasti. Tuotantoa kehitettiin ja toiminnan laatua sekä tehokkuutta parannettiin. Laatujärjestelmien käyttöönotolla ja soveltamisella vastattiin1990-luvun mukanaan tuomiin haasteisiin kansainvälisillä markkinoilla ja asiakastarpeiden muuttumiseen.

Uusinta Meka tuotteistoa ovat Instal -tuoteperhe alumiinijohtokanavineen ja pistorasiapylväineen, InForm -muovinen johtokanavajärjestelmä sekä Unipro-kosketinkiskojärjestelmä.

Mekan valmistamalla yli 2000 tuotteella on rakennettu ja asennettu loistavia teknisiä ratkaisuja moniin suuriin teollisuuslaitoksiin, kauppakeskuksiin ja tunneleihin eri puolilla maailmaa. Kansainvälistyneen Mekan tavoitteena on jatkossakin palvella asiakkaiden tuottavuutta parantavilla tuoteratkaisuilla kaikilla markkina-alueillaan. Tänä päivänä Meka Pro Oy on kansainvälinen yritys, jonka tuotteita ja palveluja on saatavilla useissa maissa, ja niitä käytetään monissa projekteissa luotettavasti ympäri maailman.

Meka Pro Oy

Ympäristö

Ympäristö on yksi Mekan pääarvoista. Ympäristöasioiden... Lue lisää

Laatu

Laatupolitiikkamme perustavoitteena on... Lue lisää

Tuotekehitys

Meka haluaa olla alansa kehityksen kärjessä. Panostamme... Lue lisää

Historia

Kaapelihyllyjen valmistus Meka -tuotemerkillä aloitettiin... Lue lisää