Referenssit

Karlskrona, Ruotsi

Viennin teollisuusprojektit, 2012

Projektinimi: KVV Karlskrona Asiakas: Affärsverken i Karlskrona AB MW Power Oy Biovoimalaitos Urakoitsija: VEO Projektissa käytetyt tuotteet Meka KSR80 tikashyllyjärjestelmä.

PÄÄTUOTTEET:

Kalevan painotalo, Oulu

Pohjois- ja Itä-Suomi,

Meka on toimittanut johtotiejärjestelmät Kalevan uuteen painotaloon Oulussa. Uusi painotalo on Pohjois-Euroopan modernein sanomalehtipaino. Painotalo koneineen on sanomalehti Kalevan historian suurin investointi.

PÄÄTUOTTEET:

P-HÄMPPI, Tampere

Länsi-Suomi,

Meka on toimittanut tikashylly- ja valaisinkiskojärjestelmiä parkkitalo Hämppiin Tampereella. Hämeenkadun alla sijaitseva P-Hämppi palvelee Tampereen ydinkeskustassa asuvia ja asioivia pysäköintiasiakkaita 972 pysäköintipaikalla. P-Hämppi on Tampereen maanalaisen pysäköintikokonaisuuden, Parkiston, ensimmäinen vaihe.

PÄÄTUOTTEET:

Aviapolis, Kehärata, Vantaa

Etelä- ja Kaakkois-Suomi,

Meka KS80 tikashyllyjärjestelmällä on toteutettu palonkestävät johtotieasennukset Aviapoliksen Kehärata kohteessa Vantaalla. "Kehärata yhdistää koko pääkaupunkiseudun toimivaksi liikenteelliseksi alueeksi. Kehärata on sekä nopea raideyhteys lentoasemalle että tehokas kaupunkirata, joka tuo joukkoliikenteen päivittäisiksi käyttäjiksi 200.000 asukasta ja lyhentää myös merkittävästi työmatkoihin käytettävää aikaa." aviapolis.fi

PÄÄTUOTTEET:

Viikin ympäristötalo, Helsinki

Etelä- ja Kaakkois-Suomi,

Meka on toimittanut johtotiejärjestelmät Viikin ympäristötaloon. Kuva Helsingin kaupungin aineistopankki/ Rhinoceros Oy.

PÄÄTUOTTEET:

HUSLAB, Helsinki

Etelä- ja Kaakkois-Suomi, 2015

Helsingin yliopistokiinteistöjen lähivuosien merkittävin uudisrakennuskohde kohoaa Meilahden sairaalan kupeeseen, Haartmaninkatu 3:een. Rakennus otetaan käyttöön vuoden 2015 lopulla, kun sen ottaa haltuunsa HUSLAB, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin laboratoriopalveluista vastaava organisaatio. Kohteessa aloittaa toimintansa yksi Euroopan suurimmista keskitetyistä näytteenotto- ja analyysikeskuksista.

PÄÄTUOTTEET:

Arvo 2, Tampere

Etelä- ja Kaakkois-Suomi, 2016

Tampereen suurimpiin urakoihin kuuluva Lääketieteen laitos nimeltään ARVO2. Kohde on korkeatasoinen ja nykyaikainen oppi- ja tutkimuslaitos. Sähköurakoitsijan kanssa erittäin tiiviit välit ja kohteessa muutamia tähän kohteeseen räätälöityjä tuotteita. Johtokanavat erikoisvärisiä, pistorasiapylväiden räätälöinti tilaajan vaatimusten mukaisesti. Kohteen johtotiemassat erittäin merkittävät.

PÄÄTUOTTEET:

VT 12, Tampere

Etelä- ja Kaakkois-Suomi, 2017

Vuosina 2013-2017 Tampereen Rantaväylä linjataan reilun neljän kilometrin matkalta uudestaan. Matkasta 2,3 kilometriä kulkee Suomen pisimmän maantietunnelin läpi. Lisäksi hankkeeseen kuuluu eritasoliittymiä tie- ja katujärjestelyineen. Valmistuessaan Rantatunneli edesauttaa Tampereen keskustan kehittämistä sekä parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Meka Pron kannalta kyseessä on mittava hanke, jossa toimitusten täsmällisyys korostuu.

PÄÄTUOTTEET:

Mylly, Raisio

Etelä- ja Kaakkois-Suomi, 2015

Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly avattiin jo vuonna 2001. Marraskuussa 2015 avattu laajennus kasvatti Myllyn kerrospinta-alan noin 83 000 neliöön. Kauppakeskuksessa palvelee tavarataloja, urheilu- ja vapaa-ajan liikkeitä, vaateliikkeitä, ravintoloita, kahviloita ja erilaisia erikoisliikkeitä; yhteensä liikkeitä on yli 150. Vuonna 2014 Myllyssä vieraili 4,4 miljoonaa kävijää. Laajennustyön aikataulu oli tiukka. Suunnittelu eli työn kanssa samaa tahtia, joten toimituksilla oli kiire ja muutoksia tuli. Meka Pron ja sähköurakoinnin projektipäällikön välinen yhteistyö toimi kuitenkin loistavasti, niin kuin on toiminut jo vuosikymmenet.

PÄÄTUOTTEET:

Uimahalli, Raahe

Pohjois- ja Itä-Suomi, 2016

Kuntokeidas Vesipekan nimellä tunnettu Raahen uimahalli kokee täydellisen uudistumisen. Sen kokonaispinta-ala yli kaksinkertaistuu, ja lopputulos muistuttaa enemmän kylpylää kuin uimahallia. Hankkeeseen saatiin tukea valtiolta, mikä oli tärkeä asia koko seutukunnan kannalta. Vesipekan remontin aikana asiakkaille on tarjottu bussikuljetuksia Kempeleessä sijaitsevaan Zimmariin.

PÄÄTUOTTEET:

Lappia Talo, Rovaniemi

Pohjois- ja Itä-Suomi, 2015

Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa on oma tunnelmansa. Sen kattojen alla kohtaavat omaleimainen arkkitehtuuri ja teatterin tekemisen ilmapiiri. Kohteen erityisluonteen vuoksi rakennuksen peruskorjaus oli vaativa urakka, jonka toteuttajat valittiin erityisen tarkkojen valintakriteerien avulla. Laadukkaat ja kotimaiset MEKA® -tuotteet soveltuivat erinomaisesti arvokkaan kohteen johtotieratkaisuksi.

PÄÄTUOTTEET:

Riikinvoima, Varkaus

Pohjois- ja Itä-Suomi, 2016

Tulevaisuudessa itä- ja keskisuomalaiset sekä kainuulaiset yhdyskuntajätteet poltetaan energiaksi, kaukolämmöksi ja sähköksi Riikinvoiman Ekovoimalaitoksessa Leppävirralla. Riikinvoiman Ekovoimalaitos rakennetaan modernia, tehokasta ja ympäristöystävällistä tekniikkaa hyödyntäen. Laitoksessa hyödynnetään materiaalikäyttöön eli kierrätykseen kelpaamattomat jätteet, joita laitoksen arvioidaan käyttävän 145 000 tonnia vuodessa. Määrällä voidaan tuottaa kaukolämpöä 180 GWh ja sähköä 90 GWh.

PÄÄTUOTTEET:

Länsimetro, Espoo

Etelä- ja Kaakkois-Suomi, 2017

Pääkaupunkiseudun metroa rakennetaan Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espooseen. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuu 14 kilometriä pitkä ratalinja Ruoholahdesta Matinkylään ja kahdeksan uutta asemaa. Asemat ovat Helsingissä Koivusaari ja Lauttasaari sekä Espoossa Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Länsimetron Matinkylä - Kivenlahti osuus on länsimetron seitsemän kilometriä pitkä seuraava rakennusvaihe. Uudet asemat ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.Meka Pro on toimittanut johtotiejärjestelmät paitsi metrotunneleihin myös asemille ja niitä ympäröiviin liikekiinteistöihin.

PÄÄTUOTTEET:

Veho, Mercedes-Benz Airport

Etelä- ja Kaakkois-Suomi, 2016

Helsinki-Vantaan läheisyyteen kohosi keväällä 2016 Veho Mercedes-Benz Airport. Lippulaivamyymälä on Vehon 77-vuotisen historian kaikkien aikojen suurin investointi. Mekalta rakennukseen toimitettiin useita kilometrejä eri levyisiä tikashyllyjä sekä MEK-valaisinkiskoja. Kiskot on maalattu Mercedes-Benzin oman brändin mukaisesti harmaiksi. Referenssivideo katsottavissa https://youtu.be/Db8IGY3X62g

PÄÄTUOTTEET:

Referenssilista

Viennin teollisuusprojektit
 • Karlskrona, Ruotsi
Etelä- ja Kaakkois-Suomi
 • Aviapolis, Kehärata, Vantaa
 • Viikin ympäristötalo, Helsinki
 • HUSLAB, Helsinki
 • Länsimetro, Espoo
 • Veho, Mercedes-Benz Airport
Pohjois- ja Itä-Suomi
 • Kalevan painotalo, Oulu
 • Uimahalli, Raahe
 • Lappia Talo, Rovaniemi
 • Riikinvoima, Varkaus
Länsi-Suomi
 • P-HÄMPPI, Tampere